Welkom bij Aquarel Brugge

Over ons

Update - Onze deuren zijn terug open!

Ons restaurant is CORONA PROOF en het ziet er heel gezellig uit! We hebben gekozen om u niet te scheiden met plastiek wanden maar u wat verder uit elkaar te zetten. De frigo's zijn gevuld, tapkranen gereinigd, vaten aangesloten, glazen gewassen en zoveel meer... 

Reserveren kan per telefoon, via The Fork reserveringstool of gewoon aan de deur registreren kan ook! 

-- 

Welkom in restaurant Aquarel. U bevindt zich op het Simon Stevinplein. Dit aan de Oostzijde van het pleintje. Nog voor het echt een plein werd was er aan deze kant een brouwerij – De Zwaan – gevestigd.

in 1441 nog bekend onder de naam In den grooten Swaene, een van de 54 toenmalige brouwerijen in Brugge. De brouwerij hield op te bestaan in 1937. In de gebouwen kwamen achtereenvolgens een garage en een bankfiliaal. De gevelsteen met de zwaan is nog te zien in de voorgevel.

In de Gouden hoorn - Au Cornet d'Or

Naast de brouwerij De Zwaan was er de 15de-eeuwse afspanning en herberg met de naam In de Gouden Hoorn - Au Cornet d'Or, vergaderplaats van vele verenigingen en rendez-vousplaats op marktdagen. Op deze plaats is ons restaurant vandaag gelegen. In het midden van het pleintje kan u het standbeeld van Simon Stevin bewonderen van op het grote terras. Deze wiskundige ontwikkelde het decimale stelsel. Van op het kleine terras kan u de toren van de OLV kerk zien. Op vandaag wordt het restaurant uitgebaat door Bart Van Nieuwenhuyze. Speciaal is de naam niet, ware het niet dat Jules Van Nieuwenhuyze in 1846 met 3 andere beeldhouwers een gipsen beeld maakten van Simon Stevin die het bronzen beeld vooraf ging.

Verzoeken

Heeft U een allergie, laat het ons weten, we informeren u graag over onze gerechten.

Onze gerechten worden met fijne verse ingredienten gemaakt, en het koken neemt daarom tijd.

Groepen van meer dan 6 personen worden gevraagd het aantal gerechten te beperken tot 4.

Wil u graag een special menu voor familiefeestje, personeelfeestje, vergadering enz.  Vraag om inlichtingen.

 

Reserveren is enkel telefonisch mogelijk via 0032 50 34 07 44

 

Galerij

Contacteer ons

Vragen? Wij sturen u zo spoedig mogelijk terug.

info@restaurantaquarel.be

Dit formulier dient niet om te reserveren

Alle velden met een * zijn verplicht in te vullen.

Reserveringsvoorwaarden

Algemene voorwaarden

Privacy beleid